Usrećuje me spoznaja da sam spoznala

Usrećuje me spoznaja da sam spoznala.

Usrećuje me spoznaja da se svako jutro budim u toplom krevetu, s krovom nad glavom i osmijehom na licu.

Usrećuje me spoznaja da imam što pojesti i popiti i da si u svakom trenutku mogu otići kupiti što poželim, pripremiti si omiljeno jelo i uživati u njemu.

Usrećuje me spoznaja da se u svakom trenutku mogu istuširati u toploj vodi, odjenuti se i obuti.

Usrećuje me spoznaja da imam zdrave ruke kojima mogu učiniti dobro djelo, odraditi neki posao, zagrliti nekoga ili očistiti stan.

Usrećuje me spoznaja da imam zdrave noge kojima mogu otići prošetati bilo gdje, trčati, plesati, vježbati ili posjetiti nekoga u potrebi.

Usrećuje me spoznaja da sam zdrava, da ne ovisim o tuđoj pomoći i da je već samo to dovoljno da se u trenu počnem osjećati sretno i blagoslovljeno.

Usrećuje me spoznaja da vidim svijet oko sebe, osjetim mirise u zraku, čujem glazbu, promet i tuđe glasove i udišem zrak.

Usrećuje me spoznaja da osjetim tuđe emocije i da mogu usrećiti nekoga samo svojom prisutnošću, pruženom podrškom i razumijevanjem.

Usrećuje me spoznaja da imam ljude oko sebe do kojih mi je stalo i kojima je stalo do mene, samo im ponekad ne posvećujem dovoljno pažnje. Usrećuje me spoznaja da imam obitelj, prijatelje, kolege, poznanike i suradnike s kojima uvijek mogu porazgovarati i realizirati neke pozitivne ideje.

Usrećuje me spoznaja da imam ljude oko sebe s kojima mogu podijeliti svoje spoznaje i sreću.

Usrećuje me spoznaja da imam toliko prilika koje mi se nude, a koje znam i mogu iskoristiti.

Usrećuje me spoznaja da zapravo – mogu sve što poželim! Usrećuje me to da živim, dišem, hodam, gledam, smijem se i postojim. Usrećuje me to da se u ovoj hladnoći imam gdje ugrijati i gdje zaspati, da ne lutam besciljno ulicama i ne spavam na klupi u parku.

Usrećuje me spoznaja da mogu birati kako ću se osjećati i kako ću gledati na život. Usrećuje me to da isključivo svojim pogledom mogu promijeniti cjelokupnu realnost, pa makar ona trenutno bila loša.

Usrećuje me spoznaja da mi se svakoga dana dogodi nešto novo što me promijeni i iz čega mogu izvući lekciju.

Usrećuje me spoznaja da se u svakom zlu može naći nešto dobro i pozitivno. Usrećuje me to da su izazovi prisutni u mom životu ne zato da me spuste na dno, nego da me ojačaju.

Usrećuje me spoznaja da sami biramo načine na koji ćemo živjeti. Usrećuje me to da ako mi se ne sviđa način na koji sada živim, mogu ga promijeniti. Usrećuje me to da me do te promjene dijeli samo jedna odluka.

Usrećuje me spoznaja da mi se nudi toliko alata i metoda za promjenu života da više ne mogu imati nijedan izgovor da ih ne počnem primjenjivati.

Usrećuje me spoznaja da u svakom trenutku mogu početi ostvarivati svoje snove i da jedino što moram učiniti prije toga je probuditi se. Usrećuje me to da je u svemu što činim dovoljno uključiti srce, upornost i volju i to ću ostvariti. Usrećuje me to da se snaga i moć kriju u meni, samo ih trebam pronaći.

Usrećuje me spoznaja da nosim dobrotu u srcu i da nijedan čovjek na svijetu nije rođen zao.

Usrećuje me spoznaja da sam predivno, vrijedno i blagoslovljeno biće. Usrećuje me to da ako dam ljubav, ljubav ću i primiti.

Usrećuje me spoznaja da i ako se ne dogodi onako kako sam željela ili planirala, mogu nastaviti dalje. Usrećuje me to što znam da me tada uvijek čeka nešto mnogo bolje i da je bolja opcija prihvaćanje i suočavanje s problemom od odbijanja i bježanja.

Usrećuje me spoznaja da svaku večer zaspim u toplom krevetu, s krovom nad glavom i osmijehom na licu.

Usrećuje me spoznaja da sam spoznala i da još uvijek svakodnevno spoznajem biti života.