Sretan Majčin dan svim majkama koje igraju teške životne uloge

Sretan Majčin dan svim majkama koje su donijele djecu na svijet, kao i onima koje su radi posljedica dojenja izgubile zube te kojima su oslabile kosti i imunitet.

Sretan Majčin dan svim majkama koje odgajaju djecu sa cerebralnom paralizom, astmom, epilepsijom, poteškoćama u razvoju i ostalim inim bolestima. Kao i onim majkama koje odgajaju potpuno zdravu djecu.

Sretan Majčin dan svim majkama koje odgajaju djecu u siromašnim uvjetima u kojima često nemaju ni za kruh, a kamoli za igračku ili čokoladu. Kao i onim majkama koje djecu odgajaju u vilama i bogatstvu.

Sretan Majčin dan svim majkama koje čitaju maloj djeci uspavanke za laku noć. Kao i onim majkama koje to ponekad ne učine jer su umorne pa prepuste mužu tu dužnost.

Sretan Majčin dan svim majkama koje ne mogu imati svoje dijete pa su posvojile tuđe te ga odlučile cijeli život odgajati i pružati mu ljubav. Kao i onim majkama koje su odlučile začeti dijete umjetnom oplodnjom jer nisu pronašle ljubav svojega života, a htjele su bebu.

Sretan Majčin dan svim majkama koje nisu nikada zaboravile otići po svoje dijete u vrtić ili školu. Kao i onim majkama kojima se dogodilo da od silnih obaveza to zaborave, ali su brzo reagirale i otišle po njega ili javile nekomu da ode.

Sretan Majčin dan svim samohranim majkama koje su u nekom trenutku postale primorane same podizati svoju djecu i brinuti o njima. Kao i onim majkama koje su muževi ili partneri napustili još u teškim mjesecima trudnoće.

Sretan Majčin dan svim majkama koje su za vrijeme Domovinskog rata po podrumima svojim tijelima štitile djecu od granata. Kao i onim majkama koje to nisu, nego su se odlučile skloniti u druge države ili gradove Lijepe Naše kako bi izbjegle rat.

Sretan Majčin dan svim majkama. Svim, od reda. Čak i onima koje jesu majke, ali nisu pristale na tu ulogu jer ih je život natjerao na to da postupe drugačije.