Odluči živjeti ljubav – danas

Aj danas, brate i sestro, odluči živjeti ljubav. Samo danas, obećajem.

Aj danas reci majci da je dobro skuhala ručak. Zahvali joj i pojedi s ljubavlju to što imaš jer neki bi dali sve da imaju upola kao što imaš ti. Ma ni toliko. Dovoljna bi im bila šalica toplog čaja i komad kruha s maslacem.

Aj danas barem pozdravi tog susjeda s kojim već godinama ne razgovaraš. Barem zastani na tih malih pet sekundi svog velikog života i čestitaj mu Uskrs. Nemoj se osvrtati na njegove zlobne komentare. Pruži mu ljubav, unatoč svemu. Uvijek se sjeti da je Isus bio raspet i umro na križu da bi ti živio.

Aj danas okreni tu slušalicu i nazovi starog znanca, baku, djeda, bratića, sestričnu, prijatelja, strica, strinu. Oni to čekaju. Oni žive za taj poziv.

Aj danas odluči pozitivno gledati na sve. Samo pokušaj. Ne moraš ništa spektakularno učiniti. Samo na sve što ti se dogodi reci u sebi: Tako je moralo biti. Gospodin me vodi i On zna najbolje za mene.

Aj danas, brate i sestro, budi ljubav. Danas širi ljubav.

Nemoj čekati Valentinovo, Božić ili idući Uskrs. Voli danas. Daruj taj poklon danas. Počasti nekoga danas. Ne moraš kupovati skupe parfeme, haljine, večere i vile. Daruj ono što već imaš, ono što se ne može izmjeriti papirom i kovanicama. Daruj dušu.

I nemoj tražiti da te drugi vole. Aj bar danas prestani glumiti žrtvu, usamljenost i samosažaljenje. Voli, prije svega, sebe – a tada će te zavoljeti i drugi. Zapamti da te Bog volio još dok nisi ni bio svjestan da postojiš, dok te onako malenog i predivnog pripremao za život.

On ti je darovao dušu, stoga voli bezgranično. Ne moraš ništa spektakularno učiniti. Ljubav je jednostavna. Samo uključi srce, nabaci osmijeh i daruj sebe.

Ljubi srcem, grli dušom i voli cijelim bićem. Samo danas, obećajem. Aj samo danas.

Nećeš požaliti, garantiram ti. Nećeš se osjećati kao da si nešto izgubio, primjerice dostojanstvo ili ponos. Onaj tko iskreno daje ljubav, taj je uvijek i prima.

Ljubav je ključ svega. Tim ključem možeš otključati svaku bravu, pa i onu zahrđalu i oronulu od kiše i zime. S ljubavlju ne možeš pogriješiti.

I još nešto, brate i sestro.

Nemoj dopustiti da ti današnji dan promakne. Jednoga ga dana nećeš imati. Iskoristi trenutke koji su ti darovani. Ali danas. Ne sutra, prekosutra, od prvog, za Valentinovo, Božić ili idući Uskrs. Danas.

Vidjet ćeš kako ćeš se osjećati. Više nećeš misliti da je vrijeme kratko, da nemaš vremena i da je život prolazan, a ti da si jadan i beznačajan. Bit ćeš ispunjen, garantiram ti.

Život je vječan, kao i ljubav. Stoga je živi. Evo, samo danas, obećajem.