Bajaga i instruktori održali koncert u osječkoj dvorani Zrinjevac

Bajaga i instruktori sinoć su, povodom Dana žena, u prepunoj osječkoj dvorani Zrinjevac održali još jedan spektakularni koncert za pamćenje. Budući da su koncertu prisustvovale sve generacije, Momčilo Bajagić Bajaga iznova je potvrdio svevremenost i kvalitetu svojega benda i glazbe koju stvaraju već 35 godina.

Kao predgrupa u 20 sati i 15 minuta nastupila je osječka rock skupina Qwert. Repertoar je bio doista raznolik i bazirao se na glazbi 80-ih i 90-ih, ali i na stranim i domaćim pop i rock hitovima današnjice. Pjesme izvođača kao što su Pink, Queen, Dusty Springfield, Eurythmics, Gibonni i Električni orgazam rasplesale su publiku i zagrijale atmosferu za nadolazeći Bajagin koncert.

Bajaga je sa svojim bendom stupio na pozornicu nešto iza 21 sat i odmah otpjevao pjesmu „Još te volim”. Osječane je pozdravio kao svoje drage prijatelje i rekao im da je velika hrabrost što su se odvažili doći na koncert u tolikom broju, unatoč koronavirusu koji vlada.

U daljnjem je nastupu bend odsvirao neke od popularnih pjesama kao što su „Sa druge strane jastuka”, „Godine prolaze”, „Zmaj od noćaja”, „Verujem ne verujem”, „Kad hodaš”, „Lepa Janja ribareva kći”, „Muzika na struju”, „Tamara” i ostale. Ipak, publika se najviše rasplesala na hitove „Plavi safir” i „Život je nekad siv nekad žut”, a tijekom izvedbe singla „Zažmuri” većina je ljudi upalila bljeskalice na svojim mobilnim telefonima, što je dodatno uljepšalo atmosferu cjelokupnog koncerta. Glazbeni je spektakl zaključen emotivnom izvedbom pjesme „Moji drugovi”.

Ovo jest manja sala, ali nekako je intimnije”, rekao je Bajaga. Tako je doista i bilo – Bajaga i instruktori koncertom su u osječkom Zrinjevcu još jedanput pokazali svoj neosporni talent da zabave publiku i dopru do srca svake osobe koja se našla u dvorani.FOTO: Lea Ravlić

Tekst je izvorno objavljen na portalu Kultura Osijek.