Ljubav će te zacijeliti, vjeruj mi

Ljubav će te zacijeliti, vjeruj mi.

Jednoga ćeš dana upoznati osobu koja će promijeniti sve.

Dogodit će se jedna večer. Trenutak. Pogled. Susret. Zagrljaj. Pozdrav. Stisak ruke. Dodir. Događaj na koji ćete oboje doći sami, ni ne sluteći da ćete se susresti.

Jer to tako bude. Neplanski, spontano i jednostavno.

Upoznavat ćeš tu osobu i sve će ti se više sviđati boja njezinih očiju, način na koji hoda i govori, osmijeh i njezina prisutnost. Ubrzo ćeš početi osjećati da je oduvijek bila tu, a i jest budući da si toliko dugo maštao o njoj i molio za nju.

Staze i trgovi postat će mjesta kojima više nećeš šetati sam, zbunjen, usamljen, a ponekad i u suzama. Ulice će odisati vašim smijehom, razgovorom i toplinom, iako će vani biti -5.

Mjesta po gradu prestat će te podsjećati na osobe iz prošlosti. Parkove na čijim si klupama sjedio s nekim tko te povrijedio zamijenit će igra i ljuljanje na ljuljačkama, kao da ste još uvijek razigrana djeca.

Noći koje si proveo u nesanici ležeći u hladnom krevetu zamijenit će topli zagrljaji i zajednički san. Suze na tvom licu pretvorit će se u osmijehe, a prepirke će nadomjestiti strpljenje i poštivanje.

Stvarat ćeš nove uspomene s novom osobom i prošlost će nestati. Moći ćeš toj osobi ispričati apsolutno sve što ti se ikada dogodilo, a ona te neće osuđivati.

Dapače, razumjet će te u svakom pogledu i, što je najvažnije, odlučiti stati uz tebe. Voljet će te bez obzira na to kako izgledao, kako se ponašao i kakvu prošlost imao iza sebe. Prihvatit će sve ono što dolazi s tobom u paketu i neće joj biti problem ništa učiniti za tebe. Činit će sve da bi se ti osjećao dobro, kao što ćeš i ti to činiti za nju.

S tom će osobom sve sjesti na svoje mjesto. Neće biti potrebno postavljati dodatna pitanja jer ćete sve odgovore osjećati. Tišina će biti nešto najljepše na svijetu.

Mnogi će zavidjeti vašoj sreći, iako neće biti svjesni da ste prošli trnovit put kako biste se uopće upoznali. Ljudi neće imati uvid u to koliko ste napuštanja proživjeli, koliko ste toga prevalili preko svojih leđa i koliko ste molitvi poslali u nebo dok se niste našli. Prepričavat ćete im kako ste se susreli sasvim slučajno jer nećete to znati drugačije objasniti.

Tvoja će maštanja postati stvarnost koju ćeš živjeti i, iako će ti se u početku to činiti nevjerojatnim, znat ćeš da si molio da se to dogodi i da je to s razlogom sada ovdje.

Okrenut ćeš se iza sebe i shvatiti da je dragi Bog znao za sve trenutke u kojima si bio nesretan i da ih nije dopuštao zbog tvoje patnje, nego zato da bi posložio tvoj život točno onako kako je trebalo. Svaka bol i povrijeđenost najednom će postati neprocjenjivo vrijedne i počet ćeš drugačije gledati na njih.

Vratit će ti se vjera u ljubav. Sve ono što se dogodilo u prošlosti u jednom će trenutku postati tako nevažno, kao kada majka rodi dijete pa iščezne iz njezina sjećanja sva bol koju je proživljavala dok ga nije donijela na svijet.

Netko će samo ušetati u tvoj život i odlučiti ostati jer će mu uz tebe biti dobro. Neće imati potrebu mijenjati ni tebe, niti išta na tebi. Kada budeš upoznao tu osobu, znat ćeš da je ona ta.

U jednom ćeš trenutku shvatiti da ju istinski voliš i da sve ono što si prije nje nazivao ljubavlju nije bilo ni upola blizu tomu. Da je, opstalo bi. Ljubav ne prolazi i ne nestaje samo tako. U ljubavi se ne osjećaš loše i nemaš potrebu glumiti da si nešto što nisi.

Osobe koje vole ne žele se međusobno povrijeđivati, nego biti jedno uz drugo.

Ljubav je ta koja obnavlja. Samo ljubav, a ne isprazni izrazi i obećanja bez djela.